DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

KAPI ARALIĞI

KAPI ARALIĞI
REKLAM ALANI

KAPI ARALIĞI

-Kış mevsimindeyiz.

Doğal olarak havalar da genellikle soğuk geçmekte.

Havaların soğuması ile beraber hastalıklarda da hastalarda da artış görülüyor.

Hastane koridorları ve buna paralel olarak yatan hasta koğuşları da tıklım tıklım.

Doktorlar, Hemşireler ve diğer Hastane Görevlileri her koşulda hastaneye gelenlere tedavi amaçlı olarak ilgilerini gösterme gayreti içindeler.

Elbette ki Doktorlar, Hemşireler ve diğer Hastane Personeli bilhassa yatan Hastalara daha da ihtimam gösteriyorlar. Ki:

Bu Doktorlardan bir tanesi de Dr. Koray Aslan.

Kendisi Suluova Devlet Hastanesi Acil Doktoru.

Zira: Son iki ay için de 6-7 defa mecburen gitmek zorunda olduğum Suluova Devlet Hastanesi Acil Servisindeki bu Doktorumuzun hastasını tedavi etmedeki azami gayretine birçok kez şahit oldum. Bu Doktorumuz ile çok kısa ayaküstü sohbetim oldu. Ve kendisi hakkında bir yazı kaleme alıp Suluova Yeni Haber Gazetesinde neşretmek istediğimi beyan edip kendisinden “olur” izni aldım.

Aynı özverili çalışmayı Suluova Devlet Hastanesindeki diğer tüm Doktorlarımız için de ayırımsız söyleyebilirim. Zira bu hususta; hem hastalarla, hem hasta yakınlarıyla, hem hastaneye muayeneye gelenlerle ve hem de hastane personellerinden bir kaçı ile görüşmelerim oldu. (Ancak, ben hastane personeline sorduklarım husussunda yazı yazacağımı belirtmedim.)

Sağ olsunlar, var olsunlar. Doktorlarımızın ve diğer hastane personellerinin bizlerde emekleri çok.

Ancak: Tedavi için Doktorlarımızın, Hemşirelerimizin ve diğer hastane personelinin bu gayretleri yeterli mi? Bir bakalım.

Baktım da:

Şöyle ki: Öteden beri ve sıkça hasta ziyaretlerine gitmek gibi bir alışkanlığım vardır.

Bu ziyaretler de elbette ki yatan hastalara samimice ‘’Bir isteğiniz var mı?’ diye sorarım.

Genel olarak aldığım cevap “Sen geldin ya yeter” olur.

Bu demektir ki yatan hastalar en çok: Ekmek aş, çiçek miçekten ziyade kendisini ziyaret edilmesinden hoşlanıyor.

Zira zaman zaman yatan hasta koğuşları koridorlarında gezinirken çoğu kez yatan hasta koğuşlarının kapılarının aralıklı olduğunu fark etmişimdir.

Ve yine fark etmişimdir ki; yatan hastanın yanında ne kadar ziyaretçisi olursa olsun yinede yatan hasta başka ziyaretçiler beklemekte ve gözü hep hasta yattığı koğuşun Kapı Aralığın da olmaktadır.

Geçmişte bir Doktor dostum sohbetlerimizden birinde:

“Biz Doktorlar bıçakla, ilaçla hastalarımızı tedaviye çalışırız. Ancak en iyi tedavi hastaya moral motivasyonudur. Buda hasta ziyaretçileri ile mümkündür. Çoğu kez bol ziyaretçi hastanın anılarının tazelenmesine ve dolayısıyla hastalığını bir nebze unutmasına vesile olur. Bu durum bizi tedavi işimizi de kolaylaştırır” demişti.

Şimdi vaktidir. Ramazan ayı hasta ziyaretleri için manevi olarak uygun bir aydır.. Zira Kapı aralığına bakanlarımız her zaman vardır.

O halde zamanı değerlendirelim ve tedaviye hasta ziyaretlerimizle bize yardımcı olalım.

NOT: 1- Bu yazımı Suluova Devlet Hastanesi Acil Doktorlarından Merhum. Dr. Koray Aslan’a ithaf ediyorum.

2- Bu yazı merhum Dr. Koray Aslan’ın vefatından önce kaleme alınmış olup Kendisinin görevli gittiği Suriye sınırından dönmesi beklenmiş idi.

3- Samsun’da Köylülerimin yoğun olduğu mahallede doğup büyüyen, semtinde–mahallesinde de çok sevilen bu Doktorumuza Allah’tan Rahmet diliyorum.

YAZAR: EKREM GÜN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.