DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova İle Saraybosna Merkez Belediyesi Kardeş Oldu.

Suluova İle Saraybosna Merkez Belediyesi Kardeş Oldu.
REKLAM ALANI
23.12.2017
1.374
A+
A-

Suluova İle Saraybosna Merkez Belediyesi Kardeş Oldu.

-Suluova Belediyesi ile Saraybosna Merkez Belediyesi arasında “Kardeş Şehir” protokolü imzalandı.

“Kardeş Şehir” projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda başlayan görüşme ve incelemeler neticelendi ve Suluova Belediyesi ile Saraybosna Merkez Belediyesi arasında “Kardeş Şehir” anlaşmasına varıldı.

Bu kapsamda Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ve beraberindeki belediye heyeti önceki aylarda Suluova’yı ziyarete gelerek dostluk ilişkileri başlayan Saraybosna’ya giderek, Saraybosna Merkez Belediye Başkanı Nedzjad Ajnadzic’e iadeyi ziyarette bulundu.

Yaptıkları projeler ve kentler hakkında birbirilerine bilgiler veren Saraybosna Merkez Belediye Başkanı Nedzjad Ajnadzic ve Belediye Başkanı Fatih Üçok sosyal, kültürel ve ekonomik çalışmaları başlatmak adına “Kardeş Şehir” protokolüne imza attılar.

İmzaların ardından Başkan Fatih Üçok, Saraybosna Merkez Belediye Başkanı Nedzjad Ajnadzic’e Türk Bayrağı ve İki Belediye Logosunun bulunduğu flamayı takdim etti.

Belediye Başkanı Fatih Üçok ayrıca, Bosna-Hersek Büyükelçimiz Haldun Koç’u, Askeri Ateşemiz Gülhan Yilmaz’ı, Saray Bosna Ticaret Sanayi Odası Başkanı Muammer Mahmutoviç’i ve Bosna Hersek Milli Eğitim Bakanı Elvira Dilberovič’i ziyaret ederek iki ülke arasında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Saraybosna gezisinde Bilge Kral Aliya Izzetbegoviç’in kabrininde yeraldığı şehitlik ile ecdadımızın yaptığı Mostar Köprüsü ve Blagay Sarısaltuk tekkesini de ziyaret eden Belediye Başkanı Fatih Üçok ve beraberindeki heyet, Bosna’ya yaptığı çalışma ziyaretini tamamlayarak ilçemize döndü.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Fatih Üçok; “Saraybosna Merkez Belediye Başkanı Nedzjad Ajnadzic ile sosyal kültürel ve ekonomik çalışmaları başlatmak için Kardeş Belediye protokolüne karşılıklı imzaları attık. Güzel ve bereketli bir çalışma oldu. Bu gayretimiz inşallah hayırlara vesile olur. Yakın ilgileri ve misafirperverlikleri için Saraybosna Merkez Belediye Başkanı Nedzjad Ajnadzic’e ve heyetine, Bosna-Hersek Büyükelçimiz Haldun Koç ve Askeri ateşemiz Gülhan Yilmaz’a, Bosna Hersek Milli Eğitim Bakanı Elvira Dilberovič’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: suluovayenihabergazetesi.com/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.