SULUOVA YEDİKIR SU ÜRÜNLERİ ÜRETİM TESİSİNİN 2023 YILI ÜRETİMLERİ DEĞERLENDİRİLDİ.
SULUOVA YEDİKIR SU ÜRÜNLERİ ÜRETİM TESİSİNİN 2023 YILI ÜRETİMLERİ DEĞERLENDİRİLDİ.
– -Suluova’da Yetiştirilen Balıklar Türkiye’nin Dört Bir Yanındaki Göletlerde Yüzüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Su Kaynaklarının Balıklandırması Projesi” kapsamında Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nda yetiştirilen balıklar, Türkiye’nin dört bir köşesindeki su kaynaklarında hayatlarına devam ediyor.
Amasya Yedikır Barajı yakınlarındaki Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nda yetiştirilen ve yumurtadan çıkan yavru balıklar, yeterli erişkinliğe ulaşınca Türkiye’nin birçok bölgesindeki baraj, göl ve gölette yaşamını sürdürüyor.
Antalya’da düzenlenen “Balıklandırma Değerlendirme Toplantısı”na katılan Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, proje kapsamında Amasya’da 2023 yılında yapılan çalışmaları sıraladı. 2024 hedeflerinden bahsetti.
Toplantı ile ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Üretim tesisimizde Karaca Mersin (Acipenser gueldenstaedtii) Ve Sivriburun Mersin (Acipenser stellatus) balığından yumurta alımı başarıyla gerçekleşmiştir. Tesisimizde 23.000 adet karaca ve sivriburun mersin balığı yavrusu üretilmiştir.
Özel Sektörü desteklemek üzere 1200 adet Karaca Mersin Balığının satışı yapılmıştır.
10.300 adet Karaca Mersin Balığı markalanarak 5000 adedi Samsun İline, 5000 adedi Sakarya İline, 300 adedi de Sinop İline 24.11.2023 tarihinde gönderilecektir.
Yedikır Su Ürünleri Üretme Tesisimize ait 2023 yılında Su Ürünleri Üretim İstasyonunda 15 milyon yavru sazan balığı Bakanlığımızın “Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi” kapsamında Amasya, Çankırı, Çorum, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Sinop, Samsun, Sivas, Trabzon, Tokat, Yozgat, Bilecik, Bursa ve Yalova İllerinde (15 İl) bulunan 203 adet su kaynağına yavru sazan yavruları gönderilmiştir” ifadeleri paylaşıldı.
Toplantıya Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Doç. Dr Mahir Kanyılmaz ve Akdeniz su ürünleri araştırma üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, Amasya Tarım ve Orman İl Müdürü Gürol Çetin, İl Müdür Yardımcısı Muhammed Emin Aydın, Şube Müdürü Erbil Dinç, Su Ürünleri Mühendisi Akın Yaz, Biyolog Sebahattin Aslan, Veteriner Sağlık Teknisyeni Hüseyin Eftelioğlu ve çok sayıda il müdürü katıldı.
objektifgazetesi