SULUOVA’DA YENİ BAĞLAR CAMİ İNŞAATI BAŞLADI



SULUOVA’DA YENİ BAĞLAR CAMİ İNŞAATI BAŞLADI.
-Suluova Bir Eylül Mahallesinde 1986 yılında yapılarak ibadete açılan Bağlar Cami’nin 2023 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılması üzerine mahalle ve çevre cemaatine yeni bir cami yapımına başlandı.
Bağlar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurulmasının ardından kapatılan camiye yakın bir noktada yeni bir cami inşaatı için temel kazı çalışmaları yürütülüyor.
Önceki hafta yeni bir cami inşaatının başladığını belirten Cami Dernek Başkanı Emekli Din Görevlisi Adnan Özdemir, mevcut 2 bin metre kare alannın 310 metre karelik alanına 600 kişilik öncekinden daha büyük bir ibadethane yapımına başladıkları, Selçuklu mimarisiyle yapılacak caminin 25 metre yüksekliğinde 1 minaresinin olacağını, maliyetinin ise ortalama 16 milyon TL tahmin edildiğini, yaklaşık 1,5-2 yıl içerisinde tamamlanmasını planladıklarını kaydetti.
İlçemiz siyasileri, işadamları ve tüm hayırseverlerin desteklerini beklediklerinin altını çizen Adnan Özdemir, Cami, mescit ve ibadethanelerin Allah’ın evi olduğunu, oraya gelenlere ise Allah Teâlâ’nın ikramda bulunduğu sözünü hatırlatan Dernek Başkanı Adnan Özdemir; “Camiler hepimizindir. Elbirliği ile güzel ve kalıcı bir eser yapacağız inşallah. Bu arada, inşaat maliyetinin 2/3’sini karşılamak koşuluyla yeni yapılan Caminin isim hakkını almak isteyen hayırseverlere verebiliriz. Ayrıca caminin minare, minber, mihrap, şadırvan gibi diğer bölümlerini yaptırmak isteyen hayırseverlerin de desteklerini bekliyoruz.
-“Ne verirsen elinle, o gider seninle”
Cami bağış IBAN numaralarını da paylaşan Adnan Özdemir, “Temel hafriyatına başladık, ardından kazıklama sitemi ile zemin güçlendirmesi yapılacak, sonrasında ise temel atma ile birlikte cami inşaatı yükselecek. Yaklaşık 1,5-2 yıl içinde ibadete açmayı hedefliyoruz. Bu yol yalnız yürünmez, tüm duyarlı hayırseverlerimizin desteği ile mahallemizde büyük ihtiyaç olan Selçuklu mimarisiyle yapılacak bir yeni camiyi vatandaşlarımıza kazandıracağız inşallah. Başta Başkan Belediye Başkanı Rifat Uzun ve tüm belediye personelleri olmak üzere destek veren ve verecek olan herkese teşekkür ediyoruz. Tüm duyarlı hayırseverlerden inşaat için bağış bekliyoruz.” Dedi.
Kaynak: Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan