8.Etno Fest Yağlı Güreşlerini Adem Ustaoğlu Kazandı.

8.Etno
-Üsküp’te yapılan 8.Etno Fest Yağlı Güreşlerini Suluovalı Güreşçimiz Adem Ustaoğlu kazandı.
Makedonya'nın başkenti Üsküp'te "Gelenek devam ediyor" temalı 8. Etno Fest Yağlı Güreş Turnuvası düzenlendi….
Türkiye Güreş Federasyonu ve Dünya Balkan Dernekleri Federasyonunun desteklediği turnuva Eğitim, Kültür, Spor ve Ekoloji Derneği (AKSİ) tarafından yapıldı.
Üsküp'e bağlı Studeniçan köyünde düzenlenen turnuva, Türkiye, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan ve Yunanistan olmak üzere farklı ülkelerden yaklaşık 100 güreşçinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Turnuvanın finalinde, Türkiye'den Adem Ustaoğlu ile ev sahibi ülkeden Muhammed Veseli karşı karşıya geldi. Son derece heyecanlı bir mücadelenin ardından Suluovalı güreşçimiz Adem Ustaoğlu, rakibini yenerek turnuvanın başpehlivanı oldu.
Turnuvada üçüncülüğü de Türk güreşçi Okan Yavaş elde etti.
Türkiye Güreş Federasyonu Milli Takımlar Genel Koordinatörü Adem Varlık turnuvayı Türkiye’den gelerek bizzat yerinde takip etti. Varlık yaptığı açıklamada, yağlı güreşin Rumeli'den çıkan ve yüzlerce yıldır devam ettirilen bir gelenek olduğunu hatırlatarak, "Ata sporumuz yağlı güreş, milli sporumuz, geleneğimiz, göreneğimiz, her şeyimiz. İşte bu farklı coğrafyada da olsak gönül birliği içinde olduğumuz insanları birbirine bağlayan bir sporumuz." diye konuştu.
Makedonya'da düzenlenen yağlı güreş turnuvasına her yıl destek verdiklerini dile getiren Varlık, "Bu coğrafyada Osmanlı'nın izleri silinmemesi lazım. Buradaki ezan sesinin susmaması gerek. Bayrağın inmemesi lazım. Bütün gayemiz bu." değerlendirmesinde bulundu.
Adem Varlık, mücadelenin sonunda Başpehlivan Adem Ustaoğlu'na kupasını bizzat takdim etti.
Katılımın her yıl artacağına inandığını ifade eden AKSİ Derneği Başkanı Afet Yaşari ise; “Osmanlı İmparatorluğu'nun gelmesiyle yaklaşık 5 asırdır Üsküp Karşıyaka'da güreş gibi etno geleneği de doğdu. Sivil toplum kuruluşu olarak bunu muhafaza ettik ve etmeye devam edeceğiz” dedi.
Suluovalı eski esnaflarımızdan Döşemeci Kamil Ustaoğlu’nun oğlu olan ve aynı zamanda da Suluova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Güreş Antrenörlerimizden Hamdi Tuncer’in de takım arkadaşı olan Suluovalı Güreşçimiz Başpehlivan Adem Ustaoğlu, Uzun bir çalışma neticesinde başarıya ulaşmaktan mutlu olduğunu ifade eden, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.
Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan