DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

AMASYA’DA GAZZE VE DOĞU TÜRKİSTAN SOYKIRIMLARININ LANETLENMESİNE DAİR PROTESTO ÇADIRI KURULDU

AMASYA’DA GAZZE VE DOĞU TÜRKİSTAN SOYKIRIMLARININ LANETLENMESİNE DAİR PROTESTO ÇADIRI KURULDU
REKLAM ALANI

AMASYA’DA GAZZE VE DOĞU TÜRKİSTAN SOYKIRIMLARININ LANETLENMESİNE DAİR PROTESTO ÇADIRI KURULDU.

-Amasya’da kurulan Protesto çadırı 27 Nisan Cumartesi günü saat 13.30’da yapılan basın açıklaması ve dua ile halkımızın ziyaretine açıldı.

Amasya Tevhid Ve Vahdet Platformu, Gazze Ve Doğu Türkistan’da ki maddi ve kültürel soykırımlara dikkat çekmek ve duyarlılık oluşturmak, süreç içinde unutulmaya başlanan bu Soykırımları Tekrar Hatırlatmak Ve Gündemde Tutmak Amacıyla, Yeşilırmak Kenarı Eski Ekin Pazarı Karşısında, Gazze Ve Doğu Türkistan Soykırımlarını Lanetliyoruz Temalı Protesto Çadırı açtı.

27 Nisan Cumartesi saat 13.30’da yapılan basın açıklaması ve duanın ardından faaliyete geçen Protesto Çadırı, 16 Mayıs Çarşamba günü akşamına kadar 20 gün müddetle Halkımızın ziyaretine açık olacak.

Konu ile ilgili görseller asılacak olan Protesto Çadırında, ziyaretçilerle konu ile ilgili bilgiler paylaşılacak ve broşürler dağıtılacak.

Gazze ve Doğu Türkistan’da ki maddi ve kültürel Soykırımlara karşı duyarlılığın yükselmesi açısından, Tüm Halkımız Protesto Çadırı Ziyaretine Davetlidir.

-PROTESTO ÇADIRI AÇILIŞINDA OKUNAN BASIN AÇIKLAMASI:

İsrail terör örgütü’nün soykırım boyutuna varan Gazze katliamları ile, Çin’in işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan’da uyguladığı kültürel soykırım ve asimilasyon politikalarını lanetliyoruz!

İsrail Terör Örgütünün, 7 Ekim 2023’te Hamas’ın saldırısını bahane ederek başlattığı, Soykırım Boyutuna varan Gazze Katliamları, 200 gündür kesintisiz devam ediyor.

Gazze’de her gün, çoğunluğu çocuk ve kadınlar olmak üzere 100 civarında mazlum en vahşi metotlarla katledilmeye devam ediliyor.

Resmi Rakamlara Göre 15 bini Çocuk, 10 bini kadın olmak üzere 35 bin civarında mazlum katledilmiş durumda.

Resmi olmayan rakamlar ise bu sayının çok üstünde. Nitekim en son Nasır Hastanesi Bahçesinde 500’e yakın sivilin infaz edilip gömüldüğü toplu mezarlar bulundu ve henüz bulunmayan toplu mezarların çok fazla olduğu tahmin ediliyor.

Hamas’ın karşısında askeri yenilgiye uğrayan İsrail Terör Örgütü, hıncını sivillerden çıkartıyor ve terör estirerek Gazzelileri Filistin dışına çıkarmaya çalışıyor.

Başta ABD olmak üzere, İspanya hariç tüm Batılı Ülke yöneticileri İsrail Terör Örgütüne sınırsız destek veriyor ve her gün canlı yayında işlenen Savaş Suçlarını görmezden geliyorlar.

İslam Ülkelerinin yöneticileri İsrail’i kınamaktan öteye geçmezken, bir kısmı perde gerisinde İsrail’e yardım ediyor.

-İŞGALCİ ÇOCUK KATİLİ CANİ İSRAİLLE, İŞGALCİ FAŞİST ÇİN ARASINDA HİÇ FARK YOK. DOĞU TÜRKİSTAN – FİLİSTİN, ÇİN – İSRAİLDİR!

Bu arada Çin işgalinde ki Doğu Türkistan’da, tüm İslami miras ve 30 milyonluk Müslüman Uygur Türkü hızla asimile edilmeye devam ediliyor.

Çin 70 yıldır işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan’da yüzyılın en büyük zulümlerini, işkencelerini, sürgünlerini, zorla çinlileştirme ve asimilasyon politikalarını yürütüyor.

İşgalci Çin Rejiminin Meslek Edindirme Merkezleri olarak yutturmaya çalışığı Toplama Kamplarında, çocuklar ve yaşlı kadınlar dahil,7’den 77’ye her yaştan Uygurlu bulunuyor.

Doğu Türkistan’da maddi manevi her açıdan, Filistin benzeri tam bir soykırım uygulanıyor.

Aradaki tek fark, İsrail Terör Örgütü’nün maddi soykırıma, işgalci Çin rejiminin manevi – kültürel soykırıma, yani asimilasyona ağırlık vermesidir.

Tağuti Çin Rejimi İslami tüm izleri silerek, ebediyyen İslam yurdu olmaktan çıkarmak istediği Doğu Türkistan Müslümanlarının canlarını, dinlerini, namuslarını, mallarını, camilerini acımasızca tarumar ediyor.

Bununla da kalmıyor, Doğu Türkistan da İslama dair hiç bir iz kalmaması için, yüzlerce yılık İslami eserleri bile yok ediyor.

Çin’in Doğu Türkistan’daki zulümleri Ramazan aylarında katlanıyor, Müslüman Uygur Türklerine Oruç, İftar, Sahur, Teravih ve Kur’an yasaklanıyor.

2015’ten sonra Çin yönetimi, Ramazan aylarında sokakları ve köyleri araştırmaya başladı. Uygur Müslümanlarının oruçlu olup olmadıkları denetlemek için evlere Çinli yetkililer gönderildi. Bu yetkililer bazen tüm gün bazen haftalarca bu evlerde kaldı.

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da Doğu Türkistan’da Çin Rejiminin Talimatı Gereği, Müslüman Kamu Personeli, Öğretmen ve Öğrenciler oruç tutamadı.

Müslüman esnafın dükkanları İftar saatinde açık kaldı, kapatanlar mühürlendi.

Müslüman Köylerde oruç tutulup tutulmadığı komisyonlarca gözetlendi.

Doğu Türkistanda geçen bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da bayram kutlamak, bayramda camiye gitmek ve bayram namazı kılmak, akraba ziyaretleri, kabir ziyaretleri, yüzyüze ve telefonla bayramlaşmak yasaktı.

-BİZLER İSLAM ÜMMETİ OLARAK 2 MİLYARLIK BÜYÜK BİR AİLEYİZ.

Müminler bir vücut gibidir. Vücudun herhangi bir azasına bir diken batsa, bir ıstırap duysa vücudun her tarafı ondan rahatsız olur buyurmuştur Peygamberimiz.

Bizler Müslümanlar olarak, Yüce Allah’ın Kuran’da ki emirleri gereği, dünya çapında tek bir Ümmetiz ve dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerimizden sorumluyuz.

Bu gün Gazze ve Doğu Türkistan’da zulümler altında kıvranan kardeşlerimizin Allah’tan ve bizden başka yardımcıları yoktur ve Yüce Allah onları bu zulümlere maruz kalmakla imtihan ederken, bizleride onlara gücümüz nisbetinde yardım etmekle imtihan etmektedir.

Bu nedenle, İsrail Terör Örgütünün Gazze Katliamları ve Filistin’i İşgali İle, Çin Rejiminin Doğu Türkistan’daki zulüm ve işgali sona erene kadar, İmkanlarımız dahilinde Dualarımız, İnfaklarımız, Sosyal Medya Paylaşım ve beğenilerimiz, Halkımızı ve Siyasetçileri Bilgilendirme ve Uyarma, Boykot, Eylemler ve diğer meşru yollarla tepkilerimiz kesintisiz devam etmelidir.

Bu sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla açtığımız standımız 27 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında, her gün 10 ile 23 saatleri arasında halkımızın ziyaretine açık olacaktır.

Konu ile ilgili görseller bulunacak olan standımızda, ziyaretçilerimizle konu ile ilgili bilgi ve bilgi, afiş ve broşürler paylaşılacaktır.

Gazze ve Doğu Türkistan’da ki maddi ve kültürel soykırımlara karşı duyarlılığın yükselmesi açısından, tüm halkımız stand ziyaretine davetlidir.

Kaynak: Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.