BAKAN YARDIMCISI EBUBEKİR GİZLİGİDER, AMASYA’DA ÜRETİM PLANLAMASI SUNUMU YAPTI



BAKAN YARDIMCISI EBUBEKİR GİZLİGİDER, AMASYA’DA ÜRETİM PLANLAMASI SUNUMU YAPTI
-Amasya İlimizde yapılan tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin değerlendirileceği çeşitli toplantı ve programlara katılmak üzere Amasya’ya gelen, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Amasya’da üretim planlaması sunumu yaptı.
Saraydüzü Kışla Binasında düzenlenen programa Amasya Valisi Önder Bakan, Amasya Milletvekili Haluk İpek, Kurum kuruluş müdürleri ve Bakanlık görevlileri katıldı.
Sunum öncesi bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, “Tarihi bir şehirdeyiz. Doğrusu biz Amasya’ya gelirken heyecanla geldik. Şuanda da bu heyecanımız kat ve kat arttı. Duvarlara bakıyorum tarihi bir salondayız. Demişsiniz ki 1919’da bütün Amasya emrinizdedir. Bizde bunu şöyle cevaplamış olalım Tarım ve Orman Bakanlığı Amasya’nın emrindedir. Telefonumdaki mesaj içeriği ya da kim aramış, arama kaydı içeriğinde benim haftada 2 ya da 3 kez kesin olarak Amasya Milletvekilleri ve Amasya İl Başkanıyla bir sohbetim olur. Suluova’daki bir talep ile ilgili, Amasya merkezdeki başka bir durum ile ilgili hasılı iyi ki Amasya’nın böyle milletvekilleri var. Elbette böyle bir valisi var.” ifadelerine yer verdi.
Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider yaptığı sunumda, Türkiye’de 200’den fazla tarım ürününün üretildiği, hayvancılık, arıcılık, balıkçılık gibi birçok faaliyetin yapıldığını, hangi ürünün ne zaman ekilip ne zaman biçileceğine kadar tarım ile ilgili birçok konuyu masaya yatırdıklarını söyledi.
Türkiye’nin dünyanın merkezi olduğunu belirten Ebubekir Gizligider, bunun belirlenirken belirli parametrelerin olduğunu vurguladı.
İstanbul’dan 4 saatlik uçuşla dünyanın yüzde 70’ine ürün sattıklarını ifade eden Ebubekir Gizligider, Türkiye’nin 112 milyar metreküp suyunun olduğunu, buna göllerin de dahil olduğunu ifade etti.
2030 bu suyun 91 milyar metreküpe düşmesinin hesaplandığını söyleyen Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak gerekli tedbirlerin alındığını, üretim planlamasının bu yüzden yapıldığını ifade etti. Amasyaobjektif