MÜDÜR DAVU, “TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ, EĞİTİM KALİTESİNİ ARTTIRACAK.”
MÜDÜR DAVU, “TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ, EĞİTİM KALİTESİNİ ARTTIRACAK.”
-Suluova’da, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yönetici eğitimleri yapıldı.
Öğretmen evi salonunda yapılan eğitimlerde açıklamalarda bulunan Suluova İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Davu; “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Cumhuriyetin 100. yılı vesilesi ile eğitim kalitesini arttıracaktır.” Dedi.
“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin 2024-2025 eğitim-öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacağını hatırlatan Müdür Ahmet Davu, bu kapsamda ilçedeki tüm yöneticilere eğitimler verildiğini söyledi.
Başkanlığında yapılan toplantıda bir konuşma yapan Ahmet Davu; “insanın fıtri özelliklerini koruma ve geliştirmeyi, karakterini olgunlaştırmayı, şahsiyet bütünlüğünü oluşturmayı merkeze alarak insanın kendi yeteneklerini ve potansiyelini gerçekleştirmeyi ve toplum ile insan arasında akılcı ve ahlaki bir uyum oluşturmayı hedefler.” diye kaydetti.
Bu modelin, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle, eğitimin kalitesini artırmak, çağın gereksinimlerine uygun bir eğitim sistemi oluşturmak ve Türkiye’nin gelecekteki eğitim vizyonunu şekillendirmek amacıyla geliştirildiğine dikkat çeken Ahmet Davu; “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programı, Türkiye’nin eğitim sisteminde yenilikler ve reformlar yapmak amacıyla geliştirilen bir modeldir. Bu model, öğrenci merkezli öğrenme, dijitalleşme, eleştirel düşünme ve yaratıcılığı teşvik eden bir eğitim anlayışını benimser. Ayrıca, milli ve manevi değerlere önem vererek, çağdaş bilimsel ve teknolojik gelişmelerle uyumlu bir eğitim sunmayı hedefler. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Türkiye’nin eğitimdeki hedeflerini ve vizyonunu yansıtarak, geleceğin ihtiyaçlarına uygun bireyler yetiştirmeyi amaçlar.” Dedi.
Müdür Ahmet Davu, açıklamalarında şunları kaydetti:
-Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde eğitim, herkesin hayat boyu erişiminin teminat altına alındığı temel bir hak olarak görülür.
-Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde bilme ile sorumluluk, birbirini bütünleyen iki temel kavramdır. Bilginin kendisi ve bilme eylemi kadar bilgiye sahip olmayla üstlenilen sorumluluk da eğitim sistemimizde önemli bir yere sahiptir. -Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sahip olduğu mefküre ile toplumu ve ülkesini imar eden şahsiyetler yetiştirmeyi ahlaki bir sorumluluk olarak ele alır.
-Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde dil; insanın varlık dünyasına erişiminin, düşünceyi oluşturmasının ve değer üretmesinin, dolayısıyla kendini ve başkalarını anlamlandırmasının temel aracı olarak önem kazanır.
-Türkçemizin öğretimi ve geliştirilmesi, eğitim sistemimizde temel bir politika olarak yer alır. Eğitimin her aşamasında Türkçemizin öğretimine, doğru kullanımına titizlikle dikkat edilir ve etkili kullanılmasına yönelik becerilerin kazandırılması hedeflenir.
-Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde eğitim süreçlerini zenginleştirmek üzere disiplinler arası niteliğinin yanında disiplinler üstü ve disiplinler ötesi yaklaşımlardan da yararlanılır.” İfadelerini kullandı.
Daha sonra Amasya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Celalettin Kapusuz tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin yapı taşları ve temel yaklaşımı konusunda eğitimler verildi.
Kaynak:Suluovayenihabergazetesi-AA/MuratArslan