DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

ÖĞRENCİLERE “MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

ÖĞRENCİLERE “MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.
REKLAM ALANI
29.09.2023
130
A+
A-

ÖĞRENCİLERE “MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

-Suluova İlçe Müftülüğü, 27 Eylül–6 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik program düzenledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü işbirliğiyle toplamda 7 okulumuzda yapılacak olan programın ilki Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ve Sultaniye Camii Müezzin Kayyım’ı Mustafa Kara tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlaya program ilahilerle devam etti.

Etkinliklerin düzenlenmesine katkıları için İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ile Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayşegül Atasoy’a teşekkür eden Müftü Vekili Uğur Koncak yaptığı konuşmasında; “Bu seneki Mevlid-i Nebi Haftasının teması “Peygamberimiz, iman ve istikamet” olarak belirlendi. Hafta vesilesiyle her sene bir tema belirlenmekte ve bu tema çerçevesinde İslam Dininin temel gayeleri, güzellikleri toplumumuza Peygamber Efendimiz (S.A.V) in hayatından örnek tablolar sunularak vaaz, konferans, hutbe vb. yollarla anlatılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu seneki temayı “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” olarak belirlemiştir.” Dedi.

Ardından İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Enes Katmerlikaya ”Peygamberimiz; İman ve İstikamet” konulu yaptığı sunumunda; Bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası temasının “Peygamberimiz, iman ve istikamet” olduğunu belirten Müftü Vekili Uğur Koncak yaptığı konuşmasında; ““Hafta vesilesiyle her sene bir tema belirlenmekte ve bu tema çerçevesinde İslam Dininin temel gayeleri, güzellikleri toplumumuza Peygamber Efendimiz (S.A.V) in hayatından örnek tablolar sunularak vaaz, konferans, hutbe vb. yollarla anlatılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu seneki temayı “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” olarak belirlemiştir. Yüce dinimiz İslam’ın gayesi, erdemli birey, faziletli toplum ve huzurlu bir dünya inşa etmektir. Bu gayeye uygun bir hayatın en önemli göstergesi de iman ve istikamettir. Dünyevi ve uhrevi boyutuyla hayatı anlamlandırma hususunda en büyük imkân olan iman, her türlü batıl düşünce ve anlayıştan kalbi arındırarak samimiyetle âlemlerin Rabbine bağlanmaktır. İstikamet ise Kur’an ve sünnet ilkeleri doğrultusunda asil bir duruşa karşılık gelmektedir. Bu yönüyle kuşatıcı bir kavram olan istikamet, imanla Allah’ın emniyetine sığınmak, imanı ibadete ve güzel ahlaka dönüştürmek, fıtrata uygun olmayan ve yaratılış gayesinden uzaklaştıran her türlü söz ve davranışı terk etmek anlamını içermektedir. İmanla yönünü belirlemiş bir mümine düşen, istikamet üzere kalarak varoluş amacına doğru yol almaktır. Her hâlükârda kötüye karşı iyiden, yanlışa karşı doğrudan, harama karşı helalden, zulme karşı adaletten yana tercihte bulunmaktır. Nitekim ölümün ve hayatın yaratılış amacı da kimin iman ve istikamet üzere yaşayacağını ortaya çıkarmaktır. İman ve istikamet hususunda müminler için en güzel örnek, hiç şüphesiz Peygamber Efendimizdir. Cenab-ı Hak, inanç, ibadet ve ahlakta istikametin yolunu göstermek için rahmetinin bir tecellisi olarak onu insanlığa rehber seçmiş; sırat-ı müstakimin ve güzel ahlakın gerektirdiği davranışları onun şahsında insanlığa öğretmiştir.” Diye kaydetti.

Program yapılan dualar ile sona erdi.

Kaynak: Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.