DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

OSMANLI’DAKİ ÇİFTBOZAN SİSTEMİ GERİ GELİYOR!

OSMANLI’DAKİ ÇİFTBOZAN SİSTEMİ GERİ GELİYOR!
REKLAM ALANI
26.08.2024
107
A+
A-

OSMANLI’DAKİ ÇİFTBOZAN SİSTEMİ GERİ GELİYOR!

-Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, iki sene boyunca ekilmeyen tarım arazilerinin üretime kazandırılması için kiraya verileceğini açıkladı.

Osmanlı’da tarımsal üretimin devamı için uygulanan tımar sistemi içerisinde iki yıl boyunca tarlasını ekmeyen çiftçilerden “çiftbozan” vergisi alınıyor. 3’üncü yılda ise tarım arazisi başka bir vatandaşa kiralanıyordu. Tarım Bakanlığının üretimin devamı için yürürlüğe soktuğu yeni karar, Osmanlı’daki çiftbozan sistemine benzetildi.

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, Resmî Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerini ekonomiye kazandırmak amacıyla kiraya verebileceğini açıkladı.

Açıklamaya göre, tarım arazilerinin kira bedelleri arazi sahiplerine ödenmek koşuluyla, bu araziler Bakanlık tarafından tarımsal üretim amacıyla kiralanacak. Kiralama çalışmaları kapsamında 2024 ve 2025 üretim yıllarına ait işlenmeyen tarım arazileri tespit edilerek, ilk kiralamanın 2025 yılının son çeyreğinde yapılması planlanıyor.

İşlenmeyen tarım arazilerinin kiralanması süreci, il ve ilçe müdürlükleri bünyesinde kurulacak komisyonlar aracılığıyla gerçekleştirilecek. Bu süreçte, işlenmeyen arazilerin tespiti, Bakanlık tarafından geliştirilen metotlar ve fiili kontrollerle sağlanacak. Yapılacak kiralama işlemleri ile işlenmeyen arazilerin tarımsal üretime kazandırılması, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydedilmesi ve ülkenin gıda arz güvenliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Amasyaobjektif

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.