DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da Yetenek Seçmeleri Yapıldı.

Suluova’da Yetenek Seçmeleri Yapıldı.
REKLAM ALANI
06.06.2018
1.938
A+
A-

Suluova’da Yetenek Seçmeleri Yapıldı.

-Suluova’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde “sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme” projesi kapsamında yetenek seçmeleri gerçekleştirildi.

Suluova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Mahmut Demir Spor Salonunda düzenlenen seçmelerde ilçemiz genelindeki 14 ilkokuldan 540 tane 3. Sınıf öğrencisi arasında yetenek taraması yapıldı. Proje hakkında bilgiler veren Suluova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulkadir Saraç, yeni Mahmut Demir’lerin, Ömer Aydın’ların, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonların yetişmesi için projenin çok büyük bir önem arzettiğini belirtti. 
Projenin Türkiye genelinde eş zamanlı olarak uygulanmaya başladığını belirten Abdulkadir Saraç, ülke genelinde 1 milyon 200 bin 3. Sınıf öğrencisini kapsadığını, bunlar içerisinden en az 1.500 yetenekli öğrenciyi tespit ederek ülke sporuna kazandırmanın amaçlandığını söyledi.

Mahmut Demir Spor Salonunda düzenlenen seçmelerde yapılan testler neticesinde öğrencilere ait tüm veriler Ankara’da ki merkeze gönderildiği ve burada değerlendirmeye alındığı ifade eden Abdulkadir Saraç, yapılan değerlendirmeler sonucunda yetenekli ve farklı özellikleri(sürat, kuvvet, boy, bacak ve kol uzunluğu gibi) olduğu tespit edilen öğrencilerin test sonuçları bulundukları illere gönderildikten sonra farklı özelliğe sahip bu öğrencilerin Spor Eğitim Merkezlerine alınarak burada çeşitli seminer ve eğitimlere tabi tutulacağını, yeteneği olduğu belirlenen spor dalına yönlendirilerek ülkemiz sporuna kazandırılacağını, böylelikle gelecekte ülkemizi başarıyla temsil edecek elit sporcuların yetiştirileceğini aktardı. 
Bu proje uygulamasının her yıl düzenli olarak tüm ülke genelinde gerçekleştirileceğini de belirten Abdulkadir Saraç, “Bu proje uygulaması her yıl ülke genelindeki tüm 3. Sınıf öğrencilerine yapılacak. Her yıl testlere tabi tutulan 1 milyon 200 bin öğrenciden 1.500 yetenekli öğrenciye ulaşılarak yetenekli olanlar ortaya çıkarılacak. Özellikle genç nüfusu ve spora yatkın ve seven bir konumu itibariyle Suluova ilçemizden çok daha fazla başarılı ve yetenekli çocuk ve gençlerimizin çıkacağına inanıyorum. Yapılan yetenek seçmelerinde de diğer bölgelere göre oldukça yetenekli ve umut vaat eden öğrencilerin olduğu belirtildi. Bizler ve özellikle de velilerimize düşen ise çocuklarımızı herhangi bir spor dalına teşvik etmek ve yardımcı olmaktır. Spor salonumuz ve diğer spor alanlarımız ile antrenörlerimiz ülkemiz sporuna başarılı yetenekler kazandırmak için her türlü desteğe hazırız” dedi.

Mahmut Demir Spor Salonunda düzenlenen seçmelerde İl Koordinatörü Ahmet Arı ile 10 Beden Eğitim Öğretmeni ve 8 tane de Gençlik Spor Bakanlığında görevlisi alanında uzmanlar antrenörler eşliğinde Suluova ilçemizdeki 14 ilkokuldan 540 tane 3. Sınıf öğrencisi yapılan seçmelerde sırasıyla; Kayıt ve barkot işlemi bölümünde fotoğrafları çekilerek T.C. kimlik numarasına göre kayıtları yapıldı. Ardından boy ve kiloları ölçüldü ve sırasıyla esneklik testi, bacak ve kulaç uzunluk testi, dikey sıçrama testi, geriye top fırlatma testi, çeviklik testi ve son olarak da 20 metrelik mesafede sürat testine tabi tutuldular. Elektronik aletler ile yapılan tüm bu testler neticesinde elde edilen veriler Ankara’da ki merkezde toplanarak değerlendirmeye tabi tutulacağı bildirildi.

Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.