DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

KAYMAKAM GÜRÇAM, ÜRETEN ELLER KADIN KOOPERATİFİNİ ZİYARET ETTİ

KAYMAKAM GÜRÇAM, ÜRETEN ELLER KADIN KOOPERATİFİNİ ZİYARET ETTİ
REKLAM ALANI
08.03.2024
320
A+
A-

KAYMAKAM GÜRÇAM, ÜRETEN ELLER KADIN KOOPERATİFİNİ ZİYARET ETTİ.

-Suluova Kaymakamı Şafak Gürçam, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Üreten Eller Kadın Kooperatifini ziyaret etti.

Ziyarette Kooperatif Başkanı Canan Oral’dan faaliyetleri hakkında bilgiler alan Kaymakam Şafak Gürçam, 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutlayıp çiçek verdi.

İlçemizde 2021 yılında 7 kadının bir araya gelmesiyle kurularak faaliyetlerine başlayan Kooperatifin çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Kaymakam Şafak Gürçam, Üreten, çalışan ve ekonomiye katkı sağlayan Suluovalı girişimci kadınların kısa zamanda önemli bir başarıya imza attığını kaydetti.

Kadın emeğinin ve yöresel lezzetlerin istihdama ve ekonomiye kazandırılmasının çok önemli olduğunu ve devletin tüm imkanları ile yanlarında olduğuna dikkat çeken Kaymakam Şafak Gürçam, ”kendi yöresel ürünlerimizi üreterek aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamanın yanında kadınlarımızın neler başarabileceğini de göstermiş oldular. Verdikleri emeklerinden ve mücadelelerinden dolayı girişimci kadınlarımızı tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. El emeklerini, göz nurunu akıtan tüm kadınlarımıza şükranlarını sunuyorum.” Dedi.

Kadın girişimcilerin daima desteklenmesi gerektiğine de vurgu yapan Kaymakam Şafak Gürçam, ilçemiz girişimci kadınlarımızın bir araya gelerek kooperatif kurmaları ve kooperatif altında oluşturdukları markalarıyla ürünlerini tüketiciyle buluşturmalarının tüm kadınlara rol model ve örnek olduğunun altını çizdi.

Nezaket ve temennileri için Kaymakam Şafak Gürçam’a teşekkür eden Kooperatif Başkanı Canan Oral ise, kooperatifin başarılı olması için kadınlar olarak dört elle bu işe sarıldıklarını dile getirdi, kendi ürettikleri geniş bir yelpazeye sahip el emeği, göz nuru yöresel lezzetlerin tüketicilerden büyük ilgi ve talep gördüğünü, kooperatif aracılığıyla çok sayıda kadının istihdama ve üretime katıldığını, ürettikleri ürünler ile aile ekonomisi ile ülke ekonomisine kazanımlar sağladıklarını, hedeflerinin kadın istihdam sayısını ve ekonomik katkıyı arttırmak olduğuna dikkat çekerek; “kadınlar istedikten sonra üstesinden gelemeyeceği hiçbir iş yoktur. Kadınlar hayallerinin peşinden gitsin ve üretsinler. Bunun mutluluğu paha biçilemez.” dedi.

Kaymakam Şafak Gürçam ziyaretinde Kooperatif Başkanı Canan Oral ve çalışanları ile sohbet ederek onların istek ve sorularını dinledi.

Kaynak: Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.