SULUOVALI GENÇ YÖNETMEN YASİN DAĞLI’NIN “MANDALİNA” FİLMİNİN ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI





SULUOVALI GENÇ YÖNETMEN YASİN DAĞLI’NIN “MANDALİNA” FİLMİNİN ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI
-Yönetmenliğini Suluovalı hemşehrimiz Yasin Dağlı’nın yaptığı “Mandalina” adlı kısa filmin çekimleri Antalya’nın Serik ilçesinde tamamlandı. Film, kırsal bir köy okulunda geçen öğretmen-öğrenci ilişkisini sade ve şiirsel bir dille anlatıyor. Çekimleri tamamlanan “Mandalina”nın post-prodüksiyon sürecinin ardından ulusal ve uluslararası film festivallerinde izleyiciyle buluşması hedefleniyor.
Suluova Sanayi Esnaflarımızdan Osman Dağlı’nın oğlu olan 21 yaşındaki genç yönetmenimiz Yasin Dağlı,2025 Mayıs ayında Antalya’da ilk kez düzenlenen ve sinema dünyasının dikkatini üzerine çeken Akdeniz Film Yapım Festivali’nde büyük bir başarıya imza atarak Akdeniz Film Yapım Festivali’nde “Down” adlı projesiyle 90 başvuru arasından birinci seçilerek büyük ödülün sahibi olmuştu.
Sektördeki kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanan ve başarılarıyla ilçemizin gururu olan Suluovalı Genç Yönetmenimiz Yasin Dağlı’nın üstlendiği kısa film “Mandalina”, çekimlerini Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Sarıabalı Köyü’nde tamamladı. Tarihi dokusu ve doğal yapısıyla dikkat çeken köy, filmin görsel atmosferine güçlü bir katkı sunarak hikâyenin anlatım dilinin önemli bir parçası hâline geldi.
-KIRSAL BİR KÖY OKULUNDA GEÇEN DUYGUSAL BİR HİKÂYE.
“Mandalina”, kırsal bir köy okulunda, kendisinden önce köyde iz bırakmış bir öğretmenin ardından göreve başlayan yeni bir öğretmenin yaşadığı içsel çatışmaları merkezine alıyor. Film; kıskançlıkla iç içe geçen bir hayranlığı, öğretmen-öğrenci arasındaki kırılgan bağı ve iz bırakma arzusunu sade, şiirsel bir anlatımla ele alıyor. Yapım, öğretmenliği yalnızca bir meslek değil, paylaşılan bir yaşam deneyimi olarak yeniden yorumluyor.
-OYUNCU KADROSU DİKKAT ÇEKİYOR.
Filmde, Antalya Şehir Tiyatrosu’nun deneyimli oyuncularından Selim Turgay Deli, köy okuluna yeni atanan öğretmen Suat karakterine hayat verirken; çocuk oyuncu Nigar Abdulla, hikâyenin duygusal merkezinde yer alan performansıyla öne çıkıyor.
-TEKNİK KADRO VE GÖRSEL DİL.
Görüntü yönetmenliğini İranlı sinemacı JacopPazuki’nin üstlendiği filmin sanat yönetmenliğini Tuncer Çetinkaya yürüttü. RED Gemini 5K kamera ile çekilen ve toplam 13 sahneden oluşan “Mandalina”, doğal ışık kullanımı ve mekân tercihleriyle görsel anlamda güçlü bir sinema dili ortaya koyuyor.
-SENARYO ÖDÜLLE TAÇLANDIRILDI.
“Mandalina”nın senaryosu, Akdeniz Film Yapım Festivali kapsamında “Antalya Sinema Şehri Olacak” vizyonu ve #ElmasıKeşfet mottosuyla düzenlenen seçkide, “DOWN” adıyla yer aldı. Festival jürisi tarafından En İyi Senaryo Ödülü’ne layık görülen proje, birincilik elde ederek dikkatleri üzerine çekti.
-ÖDÜL SONRASI TAM KAPSAMLI PRODÜKSİYON DESTEĞİ.
Bu başarı sonucunda proje, Alpha Production ve Antalya Film Ekibi tarafından sağlanan tam kapsamlı prodüksiyon desteğiyle hayata geçirildi. Festivalin genç sinemacıları desteklemeyi amaçlayan vizyonu, bu projeyle somut bir karşılık bulmuş oldu.
-AMASYALI GENÇ YÖNETMEN YASİN DAĞLI’DAN ÖNEMLİ BAŞARI.
Henüz 21 yaşında olan Amasya Suluovalı yönetmen Yasin Dağlı, genç yaşına rağmen filmin yaratıcı ve yapım süreçlerinde aktif rol üstlendi. Yasin Dağlı, yapım şirketleri, üniversite ve film ekibi arasındaki iş birliğinin kurulmasında da belirleyici bir görev aldı.
-ANTALYA BELEK ÜNİVERSİTESİ’NDEN GÜÇLÜ KATKI.
Filmin yapım sürecinde Antalya Belek Üniversitesi, sponsorluk desteğinin yanı sıra lojistik, teknik ve akademik alanlarda projeye kapsamlı katkı sundu. Set ekibinin yaklaşık yüzde 60’ının üniversite öğrencilerinden oluşması, öğrencilere profesyonel yapım şirketleriyle çalışma, sektörel deneyim kazanma ve iş ağı oluşturma imkânı sağladı. Bu yönüyle “Mandalina”, eğitim ile sektör arasında güçlü bir köprü kuran örnek bir proje olarak öne çıktı.
-POST-PRODÜKSİYON SÜRECİ DEVAM EDİYOR.
Çekimleri tamamlanan “Mandalina”nın post-prodüksiyon sürecinin ardından ulusal ve uluslararası film festivallerinde izleyiciyle buluşması hedefleniyor.
Kaynak :Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan